Aktiviteter 2015 

Den 31. august Stadsarkivet

I kælderen under Frederiksberg Rådhus findes en guldgruppe af kildemateriale til byens og borgernes historie. Det er her, at rygter og myter kan forvandles til mere nøgterne fortællinger. Det er næsten umuligt ikke at finde stof til en anekdote, når arkivkassen åbnes på bordet og bladene vendes.

Stadsarkivar Henning Bro fortalte om arkivets hjemmesider og links, oplysning om benyttelse eller bestilling af materialer til læsesalen. Der blev også indformeret om, hvordan man selv kan få titel af ”arkivskaber”.

Den 30. september Arkitekturfotografering

Arkitekt og arkitekturfotograf Mogens Koch holdt et oplæg om, hvordan fotografering af arkitektur skal foregå.

Som indledning til det store fotoregistreringsprojekt i 2016 opfordrede bestyrelsen foreningen medlemmer til at gå på opdagelse i det ukendte og private Frederiksberg. Alt kan fotograferes lige fra egne udsigter til gård og gade, egne foretrukne bygninger og steder til en fortællende montage om kvarterer og gader, udviklingsområder, byfornyelse mm.  Denne fotosafari varede indtil den 31. december.

Den 3. november Diakonissestiftelsen 

Vi startede rundvisningen i de historiske bygninger fra 3 forskellige epoker. Herefter var det et oplæg om de aktuelle projekter: hospice, seniorboliger og sundhedshus samt de processer, der er gået forud, herunder bl.a. arkitektkonkurrencer og lokalplaner.

Det foruroligende spørgsmål om udvikling eller afvikling af arv og kultur presser sig på ved et besøg på Diakonissestiftelsen, som er blevet en alt afgørende deltager i byudviklingen på Frederiksberg.

Del siden