Aktiviteter 2018 

Den 1. oktober Frederiksberg ældre Kirkegård

Frederiksberg Kirke blev indvidet i 1734 og det ældste af kirkegårdens nuværende anlæg kan dateres til 1732. Det er blevet udvidet flere gange siden.

Nikolaj Bøgh, som var vores guide fortalte om kirkegården samt de mange guldalder-og kulturpersonligheder, der ligger begravet på kirkegården. Det er mennesker, som har spillet en stor rolle i Frederiksbergs historie.

Den 1. september rækkehusene på Fuglebakken.

Vi besøgte rækkehusene sammen med arkitekt Benedicte Weber, som var guide på turen rundt i kvarteret. Vi startede med en orientering om kvarteret historie. Vi så forskellige varianter af hustyper. Derefter besøgte vi et af rækkehusene. Rækkehusene blev opført i perioden 1927-30.

Den 15. juni Vodroffsvej 10

Foreningen besøgte Bonnie Mürsch, som fremviste haven. Villaen, atelieret og haven er fredet. Huset er opført i 1864 og tegnet af bygmester J. W. Frohne. Atelieret er opført i 1882 og tegnet af arkitekt Johan Schrøder. 

Efter besøget gik turen videre til Gotved Instituttet på Vodroffsvej 51. Her mødte vi Steffen Adamsen, som tog os med på en kort rundvisning. Denne bygning er også fredet.Det var bevaringsforeningen i Tårnby, der var arrangør af denne udflugt.

Den 26. maj Frederiksberg Hospital

Det var Uffe Schultz, der var vores turvejleder. Han kender Frederiksberg Hospital bedre end de fleste. Uffe Schultz fortalte om hospitalets historie, dens bygninger og nogle af de personer, som har haft afgørende indflydelse på områdets udvikling.

Den 5. marts "Frederiksbergs indentitet" oplæg ved arkitekt Jan Christiansen

Jan Christiansen tog udgangspunkt i, at selvom Frederiksberg er en kommune og et stort by-område midt i København, optræder Frederiksberg med sin egen identitet. Det hele er på én gang fragmentarisk og pragmatisk, men også med en indre byplanmæssig styring, der fast-holder en bygningsmasse, en komposition af byrum, huse og bebyggelser, der på en for- underlig måde hænger rigtig godt sammen.

En lidt konservativ kommune, ikke kun politisk, men også i nænsom bygningsbevaring. Hele tiden overholdes af byens skala og foretages sikring af alt hvad der kunne være en del af byens historie. Men samtidig også parat til at lade tidens typologier og arkitekturidealer komme ind og på den rigtige måde, med arkitektonisk, kunstnerisk og begavet fornyelse at bevare Frederiksbergs egenart.

Del siden