Aktiviteter 2016 

Den 4. juni Frederiksberg Allé

En fortælling om alletiders by på en vandretur fra Frederiksberg Rådhus, ad Allégade og Frederiksberg Allé til Sankt Thomas Plads. Uffe Schultz var vores turguide.

Den 18. august Om Altaner

Foredragsholdere var arkitekterne Ditte Thye og Morten Birk Jørgensen.

Arkitekt Morten Birk Jørgensen tog udgangspunkt i altaner i de københavnske gader og den privatisering af udelivet, der sker, når alle opholder sig på altanen i stedet for at være en del af det offentlige rum.

Arkitekt Ditte Thye tog udgangspunkt i den store efterspørgsel, der er for at få en altan på Frederiskberg til såvel gade som gård. Mange ønsker at få en altan, men det kan være svært at tilpasse den nye altan til en ældre bevaringsværdig bygning på Frederiksberg. Mod vejen er der mange forhold, som du skal være opmærksom på, da altanen let kan dominere facaden, så bygningens særlige karakter går tabt. 

Efteråret 2016 Fotoregistrering af bevaringsværdige bygninger

Medlemmer fra FBLF og ZOOM (Foto-og Videoklub på Frederiksberg) fotograferede 1.665 bygninger. Det var FBLFs bidrag til en skabe interesse for kulturmiljøer og bevaringsværdier. Afslutningen på dette fotoprojekt blev en udstilling på Hovedbiblioteket i foråret 2017.

Det var bevaringsværdige bygninger som i kommuneplanen er udpeget som meget bevaringsværdige (SAVE'- 4). 

') Survey of Arcitectual Values in the Environment

Den 6. december Sagaen om Frederiksberg Hospital

Historikeren Allan Tønnesen fortalte om Frederiksberg Hospitals opståen og den store udviokling hospitalet har været igennem. Allan Tønnesen er forfatter til flere bøger om Frederiksberg.

Del siden